"Crabzilla" strijkt neer in Sea Life

In het Sea Life Centre in Blankenberge is vanaf vrijdag 2 april de "grootste levende krab die ooit te zien was in Europa" te bezichtigen. Het beestje draagt de naam "Crabzilla".

Crabzilla is een Japanse reuzenspinkrab waarvan de spanwijdte van de scharen meer dan 3,5 meter bedraagt. En Crabzilla kan nog groeien tot 4,5 meter groot.

Het exemplaar van de "Macrocheira kaempferi" werd eind vorig jaar gevangen in de Stille Oceaan. Ze werd eerst opgevangen in het Sea Life Centre in de Britse stad Birmingham, maar verhuist nu naar Sea Life Blankenberge.

Het centrum beschikt immers over een groot aangepast aquarium waar momenteel al zes spinkrabben leven. "Hoewel deze dieren nu al kunnen rekenen op bijzonder veel bijval, verzinken ze in het niets bij de unieke reuzenkrab die hen gezelschap komt houden", klinkt het. En volgens het Sea Life Centre is de reuzenspinkrab niet alleen door de afmetingen een "monsterlijke verschijning", want het beestje lijkt ook op een spin.

Crabzilla wordt vrijdagmorgen opgehaald in Engeland met een speciale koelwagen, met een aangepast reservoir en luchtpompen. Onder escorte en met een speciaal viptransport door de Kanaaltunnel wordt het dier naar Blankenberge gebracht. Na een eerste controle door de dierenarts wordt het dier dan onmiddellijk bijgeplaatst in het krabbenbassin.