Aartsbisschop Léonard beroofd aan Zuidstation

Aartsbisschop Léonard is vorige week beroofd aan het Zuidstation in Anderlecht. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd.

Léonard werd aan de uitgang van het station opgepikt door een medewerker met de wagen. Omdat de aartsbisschop zou blijven overnachten, had hij een koffertje bij zich met daarin slaapspullen, scheergerief en een leesbril.

Toen Léonard het koffertje in de wagen zette, werd hij aangesproken door een man die de weg vroeg. De aartsbisschop probeerde hem te helpen, maar merkte toen de man weg was, dat ook zijn koffertje uit de wagen was verdwenen. Waarschijnlijk heeft de man die de weg vroeg, het meegenomen.

Volgens de woordvoerder van Léonard zat er niets waardevols in het koffertje. Toch is het voor de aartsbisschop een minder aangename kennismaking met de gemeente Anderlecht, waar hij binnenkort enkele dagen per week zal verblijven.