COS stelt geen diagnose meer boven 7 jaar

De Centra voor Ontwikkelingsstoornissen (COS) stellen geen diagnoses meer voor kinderen boven de 7 jaar. Volgens Gazet van Antwerpen is er te weinig geld en worden daarom alleen baby's en jonge kinderen nog onderzocht op bijvoorbeeld ADHD of autisme. Dat is schrijnend, want vele problemen duiken pas op in de lagere school, zegt Lieve Heene, directrice van COS Antwerpen.

"Het is heel spijtig omdat wij vaststellen dat problemen soms maar zichtbaar worden als ze in een nieuwe structuur terechtkomen. Als ze naar de lagere school gaan en dan is dat soms voor de ouders een lange lijdensweg voor ze weten wat er precies aan de hand is", aldus Heene.

"Het voordeel van een onderzoek bij ons is dat het een multidisciplinair onderzoek is en dat geeft soms een beter totaalbeeld natuurlijk dan wanneer iedereen daar in stukjes naar kijkt ."