De wereld veroordeelt de aanslagen in Moskou

Vanuit de hele wereld worden de bloedige aanslagen in de metro van Moskou veroordeeld. De Russische president Dmitri Medvedev belooft om de terroristen "uit te roeien".

Rusland is geschokt na de twee zware aanslagen in de metro van Moskou. Die hebben 37 mensen het leven gekost en tientallen anderen verwond.

De Russische president Dmitri Medvedev belooft om de "terroristen uit te roeien", maar zei ook dat de politie de mensenrechten moest respecteren. Premier Vladimir Poetin liet zich in min of meer dezelfde bewoordingen uit.

NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen was een van de eersten om de aanslagen te veroordelen. Er is geen enkele verantwoording voor het doden van onschuldige burgers, zei hij. De Europese Unie schaarde zich bij dat protest bij monde van topdiplomate Catherine Ashton, commissievoorzitter Jose Manuel Barroso en EU-parlementsvoorzitter Jerzy Buzek.

Premier Yves Leterme heeft in een boodschap aan zijn collega Poetin zijn medeleven betuigd met de slachtoffers en hun families. Ook minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (foto) veroordeelt "de blinde terreuraanslag tegen onschuldige burgers".