Docu over Carl Ridders gelauwerd in Parijs

"Zondag gaat het gebeuren", de Canvasreportage over de euthanasie van acteur Carl Ridders, heeft gisteren in Parijs de prijs voor de beste Europese spirituele film gewonnen.

De documentaire werd gemaakt in de reeks "Puur persoonlijk" en werd op 13 april 2009 op Canvas uitgezonden. Tijdens Docville 2009 werd "Zondag gaat het gebeuren" al bekroond met de titel beste Belgische documentaire.

"Zondag gaat het gebeuren" vertelt het verhaal van Carl Ridders die aan de neuromusculaire aandoening ALS leed en op 50-jarige leeftijd voor euthanasie koos. Tijdens de laatste maanden van zijn leven werd hij thuis door zijn vrienden, onder wie fotografe Lieve Blancquaert, verzorgd. Op 7 december 2008 werd Ridders geëuthanaseerd.

Ondanks de zware thematiek, zit er ook veel lichtheid in de documentaire.