Financiële kater na Brugse 100 dagenviering

In Brugge is er bij de 100 dagenviering -het feest van de leerlingen van het zesde middelbaar- een verlies gemaakt van 15.000 euro. De jeugdraad wil nu aan het stadsbestuur 8.000 euro vragen om de financiële put te helpen dempen.

Jong Open VLD vindt echter dat de belastingbetaler daar niet voor moet opdraaien. Volgens Jong Open VLD zijn de schulden er gekomen omdat de jeugdraad het feest te groot heeft opgevat. Er waren vier fuifzalen, pendelbussen en optredens van bekende artiesten.

Yannick Ranson van de jeugdraad geeft toe dat er verlies is gemaakt, maar dat is volgens hem deels te wijten aan het feit dat de stad Brugge een van de fuiven verbood amper drie weken voor het evenement. "Daardoor dachten veel leerlingen dat het feest helemaal niet meer doorging, waardoor er veel minder bezoekers waren dan het jaar ervoor", zegt Ranson. Dat hetzelfde concept vorig jaar 2.000 bezoekers lokte en ook winst maakte, bewijst volgens hem dat de festiviteiten niet "te groot" waren opgevat.