Kim De Gelder is toerekeningsvatbaar

Kim De Gelder is toerekeningsvatbaar. Dat blijkt uit het psychiatrische verslag dat aan het parket van Dendermonde is overhandigd. Het nieuws was al uitgelekt in Het Laatste Nieuws.

Kim De Gelder vermoordde in januari vorig jaar een oudere vrouw in Vrasene en stak nadien twee baby's en een opvoedster neer in een kinderdagverblijf in Dendermonde.

Volgens de gerechtspsychiaters wist de 21-jarige man wel degelijk wat hij deed. "De vijf door de onderzoeksrechter aangestelde psychiaters zijn unaniem om te stellen dat de man op de ogenblikken van de feiten niet verkeerde in een toestand van krankzinnigheid, noch in een ernstige staat van geestesstoornis of van zwakzinnigheid die hem ongschikt zouden hebben gemaakt tot het controleren van zijn daden", zegt procureur Christian Du Four (foto) van Dendermonde.

"Ten slotte zeggen de deskundigen dat Kim De Gelder duidelijk een gevaar vormt voor zichzelf en vooral voor de maatschappij", aldus Du Four.

De advocaat van De Gelder kan nu nog een tegenexpertise vragen. Daarna zal de raadkamer beslissen of de man geïnterneerd wordt, al lijkt die kans nu vrij klein, of dat er een assisenproces komt.