Minderjarigen overvallen Cora met kalasjnikovs

Vanmorgen zijn vier winkels overvallen in een winkelgalerij in Rocourt, een deelgemeente van Luik. Drie minderjarigen zijn opgepakt, vier jongeren zijn nog op de vlucht.

Een bende van zeven daders raasde deze middag door de Cora-winkelgalerij, gewapend met jachtgeweren en kalasjnikovs. Ze overvielen vier van de honderd winkels in het winkelcentrum. Het gaat om parfumwinkel "Planete-Parfum", kledingwinkels "M&S" en"Pimkie" en juwelier "Histoire d'Or".

Kort na de raid  kon de politie drie minderjarigen oppakken. Hun vier kompanen konden ontkomen met een wagen die zondagavond was gestolen. Intussen vond de politie al een deel van de buit en een van de wapens terug.

Tijdens de overvallen werden enkele schoten gelost. Twee van de aanwezige klanten raakten lichtgewond. Verschillende getuigen van de overvallen waren in shock en kregen ter plaatse de eerste zorg toegediend. Ze werden daarna naar het ziekenhuis gebracht.

De federale gerechtelijke politie en de gerechtelijke brigade van de politie van Luik nemen het onderzoek in handen. Ze hebben de drie minderjarigen deze middag een eerste keer ondervraagd.