Nieuw record voor stripmagazine met Superman

In de Verenigde Staten is een exemplaar van het stripmagazine Action Comics uit 1938 waarin Superman zijn debuut maakt, geveild voor 1,1 miljoen euro. Het is al de derde keer dit jaar dat de recordprijs voor een dergelijk collector's item gebroken wordt.

In februari werd er al een ander exemplaar van hetzelfde nummer geveild voor 740.000 euro. Dit exemplaar was echter in een veel betere staat.  Er zouden nog zo'n 100 exemplaren van Action Comics No.1 bestaan, maar slechts een paar exemplaren zijn zeer goed bewaard.

Eind februari werd ook een exemplaar van Detective Comics, het stripmagazine waarin Batman zijn debuut maakte voor bijna 790.000 euro geveild.

"Ik kan me niet inbeelden dat er nog een exemplaar zou opduiken dat beter bewaard is dan dit exemplaar", aldus Stephen Fishler van ComicConnect.com. "Dit record zou wel eens lang kunnen standhouden."