Ongeziene veiligheidsmaatregelen op terreurproces

Op het terrorismeproces in Brussel tegen 9 vermoedelijke leden van Al Qaeda gelden sinds vandaag extra strenge veiligheidsmaatregelen. Volgens het federale parket zou er een ontsnappingspoging op til zijn geweest.

Het proces tegen Malika El Aroud, haar echtgenoot en 7 andere beschuldigden, is vanochtend om 9 uur hervat. Het plein voor het Brusselse gerechtsgebouw is volledig afgesloten met Friese ruiters en is niet toegankelijk voor voertuigen.

In het gebouw zijn mensen van de speciale interventie-eenheid van de federale politie aanwezig. Iedereen die het gebouw wil binnengaan, wordt gecontroleerd op zijn of haar identiteit en moet een kopie van de identiteitskaart laten maken.

Ook aan de deur van de rechtszaal gelden er strengere veiligheidsmaatregelen dan tevoren. Iedereen, ook de pers, wordt er gefouilleerd. Zelfs de schoenen worden door een detector gescand.