Oostende viert 150e verjaardag Ensor met taart

Op dinsdag 13 april viert Oostende de 150e verjaardag van schilder James Ensor (1860-1949) met een gigantische taart. Vanaf 15 uur mag iedereen in de Romestraat proeven van een gigantische biscuit van 4 op 2,5 meter.

Voor de afbeelding op de taart liet het stadsbestuur zich inspireren door de kunstenaar. Er zullen maskers uit chocolade en marsepein op de taart met slagroom en fruit staan.

De stad voorziet ook animatie. Er zal een groepje spelen en er is poppentheater. Op 10 april wordt Ensor zoals elk jaar ook al tijdens een klassiek concert herdacht. Na het concert om 15 uur vindt om 16 uur een bloemenhulde plaats aan het graf van Ensor in Mariakerke.

Tot 29 augustus loopt in Mu.ZEE ook nog de expo "Bij Ensor op bezoek". Al meer dan 21.000 geïnteresseerden gingen er naar kijken.