Scala wil de poort naar de VS openbreken

Het concert van het meisjeskoor Scala op 28 april in Brugge, zal worden uitgezonden op de Amerikaanse openbare omroep PBS. Het koor hoopt daarmee voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten.

PBS groepeert zo'n 400 kleine tv-zenders, maar die zijn samen goed voor 50 miljoen potentiële kijkers. Bovendien worden veel programma's ook herhaald.

Ook Brugge is opgetogen omdat er ook toeristische beelden van de stad getoond zullen worden. Voor de tv-special werkt het meisjeskoor samen met een Canadees team. Die hielpen Scala eerder al aan de prijs voor de beste voorstelling op een festival in Montréal.

Scala trad in 2009 voor het eerst op in de VS. Na de uitzending wordt de nieuwe cd gelanceerd en zal het koor ook rondtrekken over de oceaan. Dat zou de grote doorbraak moeten worden voor Scala in de VS.