Vlaamse regering duikt nacht in zonder akkoord

De top van de Vlaamse regering zoekt via nachtelijke onderhandelingen naar een totaalakkoord over de Antwerpse mobiliteit. Komt er een Lange Wapper-viaduct of niet, dat is de hamvraag.

De top van de Vlaamse regering blijft ook vannacht zoeken naar een akkoord over de Antwerpse mobiliteit. De onderhandelaars zitten al samen sinds 15u. Vóór middernacht op woensdag moet de Vlaamse regering een beslissing nemen. Peeters had beloofd om tegen die tijd met een oplossing voor de Antwerpse mobiliteitsknoop te komen.

Over de grote lijnen van het nieuwe Masterplan 2020 zouden de onderhandelaars het naar verluidt al grotendeels eens zijn. Waarschijnlijk zullen een nieuwe weg tussen de E313 en de E19 en een nieuwe verbinding tussen Sint-Niklaas en de Liefkenshoektunnel deel uitmaken van de oplossing. Maar over de cruciale vraag of de Antwerpse ring wordt gesloten met een Lange Wapper-viaduct of niet, is nog geen duidelijkheid.