Actiegroepen reageren verdeeld op tunnel

De actiegroepen die zich verzet hebben tegen de Lange Wapperbrug in Antwerpen, reageren nu verdeeld over het tunnelalternatief van de Vlaamse regering. Forum 2020 spreekt over en positieve stap.

De actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal bonden samen de strijd aan tegen de Lange Wapperbrug en zijn er in geslaagd om die optie via een referendum te laten afvoeren. Nu is de eensgezindheid evenwel verbroken.

Wim Van Hees (foto boven links) van de groep Ademloos spreekt over "een gemiste opportuniteit". Hij is ontgoocheld omdat Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zich volgens hem niet houdt aan zijn belofte om "de Antwerpenaren geen oplossing door de strot te duwen". Er is nog steeds geen einde aan de nachtmerrie gekomen, vindt hij.

Manu Claeys van stRaten-generaal (foto links) ziet het anders. Hij is verheugd dat de brug vervangen wordt door een tunnel en dat er ook een tunnel zou komen voor de A102 in Wommelgem. Ook de sleuf in plaats van het viaduct aan het Sportpaleis vindt hij OK. Wel heeft hij bedenkingen bij de financiële haalbaarheid van het nieuwe plan.

Forum 2020, een groep van actievoerders en bedrijfsleiders die samen een alternatief voor de Lange Wapper hebben uitgewerkt is gematigd positief.

Volgens Christian Leysen (links) van het bedrijf Ahlers en voorman van Forum 2020, verzoent een ondergrondse oplossing stadsontwikkeling en mobiliteit.  Leysen vindt de beslissing "een positieve stap in de richting van een globale oplossing".