Antwerpenaar gaat voorbijgangers te lijf

In Antwerpen is een 22-jarige man drie personen te lijf gegaan. Oorspronkelijk had hij het gemunt op een oudere man. Daarna moesten ook twee voorbijgangers eraan geloven. De politie kon de man inrekenen.

Het incident begon iets voor 10 uur aan het kruispunt van de Amerikalei met de De Vrièrestraat. Daar zagen een vader en dochter vanuit hun wagen hoe een oude man verschillende slagen kreeg van de verdachte. Het duo, een man van 48 en zijn dochter van 23, stapte uit en probeerde al roepend de dader op de vlucht te jagen.

De man keerde zich echter tegen hen. Hij liep op de vader af en gaf hem enkele rake klappen in zijn gezicht en begon hem te stampen. De dochter wilde met haar gsm de politie waarschuwen, maar toen de vechtersbaas dat in de gaten kreeg, moest ook zij verschillende slagen incasseren tot ze op de grond viel. De verdachte vernielde ook haar gsm en sloeg uiteindelijk met de stukgeslagen gsm op de vlucht.

Twee andere voorbijgangers zetten de achtervolging in en even verderop konden ze de man tegenhouden. Een toegesnelde politiepatrouille rekende de man in. Wat de aanleiding was voor de oorspronkelijke vechtpartij met de oudere man, is nog niet duidelijk.