Bomspotters laten ballonnen op in Kleine Brogel

Enkele tientallen activisten van Greenpeace hebben vanmorgen het vliegverkeer boven de militaire basis van Kleine Brogel in Peer onmogelijk gemaakt. Ze lieten ballonnen op en enkelingen hielden zelfs de landingsbaan een tijdje bezet.

Met hun actie wilden de activisten de druk opvoeren om de kernwapens die in Kleine Brogel liggen opgeslagen, weg te halen. Door grote ballonnen op te laten in de buurt van de startbaan, werd het vliegverkeer van de gevechtsvliegtuigen onmogelijk gemaakt. Op de ballonnen waren teksten aangebracht als "Nukes out of Europe! Cold war is over! ".

Enkele actievoerders drongen ook de militaire basis binnen en raakten tot op de landingsbaan. Daar werden ze door de militaire politie opgepakt.

Deze actie is een voorloper van de aangekondigde actie die zogenoemde bomspotters op 3 april zullen houden.