Hulplijn voor kindermisbruik in Duitsland

Duitsers die ooit het slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik kunnen vanaf vandaag terecht op een speciale telefonische hulplijn. Daarmee wil de Duitse katholieke kerk duidelijk maken dat het al het mogelijke wil doen om het kindermisbruik aan te pakken.

Duitsland is al een aantal maanden in de greep van kindermisbruik binnen de katholieke kerk. Het ene schandaal na het andere lijkt zich te ontvouwen. Zelfs paus Benedictus XVI is in opspraak gekomen, omdat hij nalatig zou zijn geweest in het aanpakken van een pedofiele pastoor toen de kerkvader aartsbisschop was van München.

De voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie Stephan Ackerman wil met de hulplijn "slachtoffers bijstaan". Bij de hulplijn kunnen zowel mensen terecht die in het verleden misbruikt zijn geweest, als kinderen die vandaag het slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Psychologen en begeleiders bemannen de lijn elke dinsdag, woensdag en donderdag van 13 uur tot 20 uur.

Meer info vindt u hier.