Iron Maiden hoofdact op 1e Pukkelpopdag

De Britse metalband Iron Maiden is op de eerste dag van Pukkelpop de hoofdact. Er is een eerste reeks namen bekendgemaakt voor het festival dat dit jaar plaatsvindt van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 augustus.

Queens Of The Stone Age keert negen jaar na zijn laatste doortocht op Pukkelpop terug. Placebo staat voor de zesde keer op de affiche, The Prodigy voor de vierde keer.

Verder hebben onder anderen Blink 182, Limp Bizkit, The Kooks, Mumford & Sons, Jonsi en Goldfrapp al bevestigd.

De Boiler Room zal bevolkt worden door dj's Boys Noize, D.I.M., Djedjotronic, Housemeister, Les Petits Pilous, Digitalism (foto in tekst), Fake Blood, Aeroplane, Noisia, Benny Benassi, Boris Dlugosch, High Contrast, Renaissance Man, Jack Beats, Nero, Jakwob, L-VIS 1990, Riva Starr en 2manydjs.

Pukkelpop bestaat dit jaar een kwarteeuw. Toch vindt dit jaar de 25e en niet de 26e editie plaats. In 1989 werd het festival immers afgelast toen de 2 headliners, The Pogues en The Sugarcubes, op het laatste moment afzegden.