Jeroen en Isaura klagen Clint.be aan

Jeroen en Isaura, die in het Vtm-programma "Mijn restaurant" de zaak in Mechelen runnen, dienen een klacht in tegen Clint.be bij de Raad voor de Journalistiek. Ze pikken het niet dat drie redacteurs van de website zich voordeden als kandidaat-personeelsleden.

Cain Ransbottyn, Bart Pierreux en Helen Heynssens gingen naar de sollicitatiedag van het restaurant in Mechelen. "Ze hebben zich met valse cv's uitgegeven voor ervaren horecapersoneel en hebben een tijdje meegewerkt tijdens de voorbereidingen", meldt Vtm in een persbericht.

Jeroen en Isaura werden slechts drie dagen voor de opening van hun restaurant geconfronteerd met de "mollen". "Net voor de officiële opening moet het duo het dus plots met drie personeelsleden minder doen", aldus Vtm, "een serieuze streep door de rekening voor het jonge koppel".

Vtm betreurt het dat mensen met oneerlijke bedoelingen de boel proberen te saboteren. "Zoals ze zelf aangeven, was het infiltreren een grap om zoveel mogelijk volk naar hun website te lokken. De drie webredacteurs hebben duidelijk een aantal juridische regels en de journalistieke deontologie overtreden."

"We vertrouwden ons personeel voor 100% en dan gebeurt dit", aldus Jeroen. "Maar we blijven echter gaan voor onze grote droom."