Park Paradisio heet voortaan "Pairi Daiza"

Het park Paradisio uit het Henegouwse Cambron-Casteau heet voortaan "Pairi Daiza". De nieuwe naam moet beter aansluiten bij de "spirituele evolutie van het park de jongste jaren". Op 3 april opent het park zijn deuren.

"In zestien seizoenen tijd is het park geëvolueerd van een eenvoudige vogeltuin tot een echte zoo van de toekomst", zegt oprichter en topman Eric Domb.

De naam Paradisio werd steeds meer gebruikt voor uiteenlopende acitviteiten. Omwille van die reden ging de directie op zoek naar een nieuwe naam. Pairi Daiza betekent in het Perzisch "besloten tuin" of "door muren beschermde moestuin". Hiermee verwijzen Paradisio en Pairi Daiza beide naar de tuin van Eden.

In de volgende 5 jaar zal er ongeveer 60 miljoen euro worden geïnvesteerd, oftewel evenveel als de afgelopen 16 jaar samen. Zo komt er onder meer een Australisch project.

In de toekomst wil Paradisio streven naar 1 tot 1,2 miljoen bezoekers per jaar. Op dit moment zijn er dat ongeveer 900.000.

lees ook