Ramkrakers aan de haal met mannenkleding

In Eisden, een deelgemeente van Maasmechelen, is vanmorgen een ramkraak gepleegd op mannenkledingwinkel Obsis Men. In totaal waren er vier daders.

Met een gestolen auto reden de daders het zes meter hoge etalageraam van de winkel aan diggelen. "In een vijftal minuten haalden ze de halve winkel leeg. Het ging om ruim driehonderd stuks mannenkleding, zoals zomerjassen, jeansbroeken, T-shirts en hemden", zegt Joep Loop, algemeen manager van Obsis.

"Ze lieten de gestolen wagen, waarmee de etalage geramd werd, achter en vertrokken in een andere vluchtauto. De inventaris moeten we nog maken, maar de buit loopt in de tienduizenden euro's en daar komt nog de schade van de etalage bij. Het gaat om de vierde zware kraak bij ons in de afgelopen drie jaar", aldus nog Loop.