Republikeinse medewerkers laten zich gaan

In de Verenigde Staten zit de Republikeinse Partij met de handen in het haar over enkele extravagante uitgaven van haar partijleden. Vooral de bijna 2.000 dollar die de partij moet betalen aan de club Voyeur West Hollywood is een brug te ver. Dat schrijven enkele Amerikaanse sites.

De Republikeinse Partij gaf in februari ongeveer 30.000 dollar uit aan privé-vliegtuigen en limousines. Maar deze uitgaven werden helemaal overschaduwd door de gepeperde rekening van 1.946,25 dollar die "Voyeur West Hollywood" opstuurde.

"Voyeur West Hollywood" is dan ook geen gewone club. Vorig jaar werd ze door The Los Angeles Times omschreven als een "club waar geregeld gemaskerde orgieën plaatsvinden die sterk doen denken aan de film Eyes Wide Shut".

De woordvoerder van de partij haastte zich alvast om uit te leggen dat de Republikeinse voorzitter Michael Steele niet verantwoordelijk is voor de uitgaven. De verantwoordelijke voor de strapatsen is een partijmedewerker, een zekere Erik Brown uit het Californische Orange. Volgens de woordvoerder zou de Republikeinse Partij volledig terugbetaald worden.

lees ook