Ricky Martin komt dan toch uit de kast

Ricky Martin heeft bekendgemaakt dat hij op mannen valt. Daarmee komt een einde aan jarenlange speculaties over de geaardheid van de Latijns-Amerikaanse zanger. Vroeger ontkende hij steeds dat hij homo was, "maar nu ben ik trots".

Martin liet een lange tekst publiceren op zijn website. Daarin geeft hij voor het eerst toe dat hij homo is. "Ik ben niet bang meer voor mijn waarheid. Integendeel, het maakt me zelfs sterker", schrijft Martin.  "Ik zet vandaag een stap vooruit in mijn zoektocht naar innerlijke rust. Ik ben trots dat ik kan zeggen dat ik homoseksueel ben."

Martin heeft de speculaties over zijn geaardheid steeds afgedaan als roddels. "Ik probeer geen aandacht te geven aan die geruchten", zei hij ooit. "Zelfs al zou ik getrouwd zijn en daarnaast nog 27 vriendinnen hebben, zouden mensen dat nog zeggen."

De nu 39-jarige Ricky Martin raakte bekend met hits als "Un dos tres, Maria" en "Livin' la vida loca". De laatste tijd had hij zich teruggetrokken om te zorgen voor zijn 2 zoontjes. Die kreeg hij in 2008 via een draagmoeder.