VN stelt publicatie rapport Bhutto uit

Op vraag van Pakistan gaan de Verenigde Naties de publicatie van hun onderzoeksrapport over de moord op voormalig Pakistaans premier Benazir Bhutto voorlopig uitstellen.

Het rapport zou morgen openbaar worden gemaakt, maar VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon heeft een "dringend verzoek" van Islamabad ontvangen en is op dat verzoek ingegaan. Het rapport zal nu op 15 april worden geopenbaard. Het is vooralsnog niet duidelijk waarom Pakistan om uitstel heeft gevraagd.

De leidster van de Pakistaanse Volkspartij (PPP), Benazir Bhutto, werd eind 2007 in Rawalpindi tijdens een verkiezingstoespraak vermoord. Samen met haar kwamen nog 20 andere mensen om. Na de aanslag wees Islamabad de leider van de radicale beweging Tehrik-e-Taliban, Baitullah Mehsud, als hoofdverdachte aan. Die ontkende echter in alle toonaarden.