22 mensen opgepakt bij politieactie in Brussel

Bij een geïntegreerde politieactie op het Brusselse openbaar vervoer zijn gisteren 22 mensen gearresteerd. Er werden ook 9 geseinde personen gevonden. Ongeveer 80 politieambtenaren namen aan deze grootscheepse actie deel.

Het doelwit van de Full Integrated Police Action (FIPA) was de criminaliteit op en rond het openbaar vervoer. De politiediensten voerden dan ook controles uit op bussen, tramlijnen, in metrostellen en in metro- en treinstations.

Daarbij werden in totaal 338 mensen gecontroleerd. Van de 22 mensen die werden opgepakt, werden er 4 ter beschikking gesteld van het parket. De politie nam ook 15 voorwerpen in beslag, zoals drugs en verboden wapens. Verder werden ook 24 gerechtelijke processen-verbaal opgesteld.

Tijdens de actie vonden ook nog controles op de vervoersbewijzen plaats. In totaal werden 3.866 reizigers op 189 bussen van De Lijn gecontroleerd, waarbij 66 processen-verbaal werden opgesteld. Van de 5.822 gecontroleerde passagiers van de MIVB op bus, tram en metro kregen 417 passagiers een proces-verbaal.