2 jaar voor steekpartij tijdens Gentse Feesten

Twee mannen die tijdens de Gentse Feesten van vorig jaar een portier hadden neergestoken in een café in de Hoogpoort, zijn veroordeeld tot respectievelijk 2 jaar gevangenisstraf en een boete van 550 euro voor de man die de messteken uitdeelde, en 140 uur werkstraf voor de andere.

Het tweetal viel 's nachts twee meisjes lastig in Café Central in de Hoogpoort. De portier kwam tussenbeiden, waarop een schermutseling ontstond.

De portier kreeg twee messteken waardoor hij een klaplong en een geperforeerde nier opliep. Even werd gevreesd voor zijn leven, maar ondertussen is de man al opnieuw aan de beterhand en is hij weer aan het werk.

Het parket eiste vorige week de maximumstraf van 2 jaar voor beide beklaagden. De rechtbank ging in op die eis voor de 33-jarige hoofddader, maar besloot de andere man nog een kans te geven wegens zijn blanco strafblad.