"The Godfather" krijgt milde straf

In Gent is een man van 25 veroordeeld omdat hij drugs had verkocht aan minderjarigen. Daarnaast had hij hen ook gefolterd. Hij krijgt een celstraf van 24 maanden en een geldboete van 5.500 euro, grotendeels met uitstel. De jongeman liet zich inspireren door maffia-films als The Godfather.

Volgens de gerechtspsychiaters was hij geobsedeerd door geweldfilms en heeft dat zijn gedrag sterk beïnvloed. Zo werd een klant urenlang gefolterd, omdat hij zijn drugs niet op tijd betaalde.

De zelfverklaarde "Godfather" van De Pinte waande zich volgens de rechter een "peetvader" en leefde "in een schijnwereldje van grootsprakerigheid". Daarnaast lijdt hij ook aan een bijzonder narcistisch zelfbeeld.

Van de rechter kreeg de jongeman 24 maanden cel, waarvan 18 maanden met uitstel. Hij moet ook een boete betalen van 5.500 euro, maar ook die is grotendeels met uitstel. Vier medeplichtigen, ook allen twintigers of net meerderjarig, kregen werkstraffen van 120 tot 160 uur, waarvan de helft effectief.