Auto beschoten na wilde achtervolging

Op de E314 in Bekkevoort heeft de politie vanmorgen een auto beschoten. Eén van de twee inzittenden raakte daarbij gewond. De Alfa Romeo werd door de politie in Heist-op-den-Berg opgemerkt nadat de wagen een andere auto had aangereden.

Bij het zien van de politie stoof de wagen met gierende banden weg. De wagen reed van Heist-op-den-Berg, door Keerbergen en Schriek om zo langs de Liersesteenweg in Aarschot terecht te komen. Daar kon de bestuurder een wegblokkade van de lokale politie omzeilen. Daarop ging het aan hoge snelheid over de ring van Aarschot, waarna de Alfa Romeo de E314 opdraaide in de richting van Lummen. Op de autosnelweg werd ter hoogte van de oprit naar Bekkevoort de weg versperd door een vrachtwagen die dwars over de weg stond.

De vluchtende auto leek aanvankelijk opnieuw te kunnen ontsnappen langs de pechstrook. Maar de politie loste vier schoten in de richting van de wagen. De passagier van de Alfa Romeo raakte lichtgewond aan het hoofd door een afgeketste kogel. De bestuurder besefte dat de situatie hopeloos was en stopte zijn wagen vijftig meter verder. De passagier van de man werd overgebracht naar het AZ Diest, maar kon even later al samen met zijn broer worden verhoord.

Bij het ultieme ontsnappingsmanoeuvre raakten twee politieagenten lichtgewond, ze werden ter plaatse verzorgd. De ene politieman kwam er vanaf met een verstuikte pols en de andere politieagent liep een verstuikte enkel op. Beiden zijn hierdoor één week arbeidsongeschikt. Nadien bleek het te gaan om broers, de oudste was 21 jaar en afkomstig uit Maasmechelen, de jongste was achttien en woonde in Herentals.

De twee waren aan de wilde rit begonnen, omdat ze rondreden met een wagen die niet verzekerd was en waarop duplicaatnummerplaten gemonteerd waren. De twee broers hadden tot deze wilde achtervolging een blanco strafblad.