Jongeman sterft onder tram in Elsene

In Elsene is een jongeman afgelopen nacht om het leven gekomen na een aanrijding door een tram. De voetganger werd omstreeks 5 uur op de Adolphe Buylaan door de tram aangereden. Hij stierf ter plaatse.

Het slachtoffer lag tussen de sporen ter hoogte van de halte Roffiaen, vlak aan het station van Etterbeek. De bestuurder van tram 23, die richting Heizel reed, merkte door de duisternis de jongeman niet tijdig op. Hij ging nog vol in de remmen, maar het kwam toch tot een aanrijding.

De jongeman overleed ter plaatse. Waarom de jongeman zich op de sporen bevond, is onduidelijk. Mogelijk probeerde hij zelfmoord te plegen of was hij onder invloed. Het parket kwam ter plaatse en onderzoekt de zaak.

Het tramverkeer op de lijnen 23, 24 en 25 was door het incident onderbroken tussen de haltes Buyl en Hansen-Soulie. Vervoersmaatschappij MIVB legde pendelbussen in. Omstreeks 7.15 uur was het tramverkeer genormaliseerd.