Paasvakantie topper voor reissector

Voor de komende paasvakantie zijn er meer reizen geboekt dan vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van de touroperators. De crisis heeft wel een invloed: er zijn meer citytips, de Belg kiest duidelijk voor bestemmingen die de afgelopen maanden goedkoper geworden.

De komende dagen pakken heel wat Belgen hun koffers om hun paasvakantie op reis door te brengen. "Reservaties voor vliegvakanties naar de zon, naar de sneeuw, citytrips en vakanties met de eigen wagen zitten allemaal in de lift in vergelijking met vorig jaar", zegt Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van Jetair. Ook Thomas Cook Belgium noteert stijgingen en dan vooral bij de citytrips.

De economische crisis ziet Thomas Cook Belgium als verklaring voor de sterke groei van het aantal citytrips. "De Belg kiest voor bestemmingen die de afgelopen maanden in prijs zijn gedaald en beperkt met een citytrip ook de duur van zijn vakantie", luidt het. Parijs en Londen zijn de populairste bestemmingen.

Op de luchthaven van Zaventem wordt morgen al een topdag verwacht, ook al is de paasvakantie dan nog niet begonnen. Minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) wijst erop dat kinderen die nu al wegblijven van school onwettig afwezig zijn.