Parket gaat Deutsche Bank vervolgen

Het parket van Brussel spant een rechtszaak aan tegen Deutsche Bank in de nasleep van het faillissement van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. Dat staat te lezen op de website van De Tijd en werd bevestigd door het parket.

Volgens het parket heeft de bank haar klanten bedrogen. Deutsche Bank bood twee producten aan van het failliete Lehman Brothers, maar zou daarbij een inbreuk hebben gepleegd op de wet op de handelspraktijken. Bijna 4.000 klanten hadden ingetekend op de producten. Driekwart van hen heeft met de bank een regeling uitgewerkt om hun schade te beperken, na het faillissement van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers.

Deutsche Bank zegt dat het in de zaak altijd te goeder trouw heeft gehandeld. Ook tegen Citibank loopt een gelijkaardige strafprocedure.