Rob de Nijs: "Dit zijn pareltjes in je leven"

Rob de Nijs heeft in het cultureel centrum van Aarschot een Golden Lifetime Award gekregen. Hij is de eerste Nederlander die met de onderscheiding wordt vereerd. Eerdere laureaten waren Will Tura, Dana Winner, Eddy Wally, Willy Sommers en Jo Vally.

De Nijs werd naar het cultureel centrum begeleid door een fanfare die zijn marsliedje "Jan Klaasen de Trompetter" speelde. "Dit zijn pareltjes in je leven die heel belangrijk zijn en je weer doen beseffen dat je een heel bijzonder vak hebt", zei de zanger.

In de zaal kreeg hij een staande ovatie van het publiek, onder wie veel collega's. Ook radiopresentator Michel Follet, een liefhebber van lichte muziek, was aanwezig. "Rob de Nijs heeft een karrenvracht klassiekers gemaakt. Dat is uniek", zegt hij.

Rob de Nijs was blij met de erkenning uit ons land. "Een Belg heeft meer waardering voor wat geweest is wat tijdloos blijkt", vindt hij. "België is gewoon lekker!".