Schotland en Ierland ondergesneeuwd

Het noorden van de Britse eilanden is getroffen door zware sneeuwval. In Schotland en Noord-Ierland moesten 300 bestuurders uit hun auto's worden bevrijd. Die waren in de sneeuw blijven steken.

In Noord-Ierland zaten 48.000 gezinnen zonder stroom, in Schotland nog eens 15.000. In de omgeving van de Schotse stad Biggar slipte een schoolbus op de besneeuwde weg een berm af. Een 17-jarig meisje kwam daarbij om het leven, drie andere jongeren raakten zwaargewond en acht anderen lichtgewond. De leerlingen en hun leraar waren op schooluitstap.

De situatie op de wegen is "ronduit verschrikkelijk", zei een politiewoordvoerder.  Hier en daar zijn ook treinen afgeschaft. Gisteren al woedden er stormen met hevige neerslag en zware sneeuwval. In de loop van de nacht verergerde de situatie nog. Vele elektriciteitspalen knapten af. Beter weer is voorlopig niet in zicht.