Tot 2 jaar cel voor jonge Leuvense cafédieven

Twee jongeren van 18 en 21 jaar hebben tot twee jaar cel gekregen voor inbraken in vijf Leuvense cafés. De jongemannen stalen zo'n 9.300 euro.

De daders drongen tussen november 2009 en februari van dit jaar enkele zaken aan de Leuvense Oude Markt, de Kapucijnenvoer en het Hogeschoolplein binnen via het keldergat, wrongen met een koevoet de kassa open en gingen er vandoor met minstens 9.300 euro. Met de buit bekostigden de inbrekers hun uitgaansleven.

Eén café aan de Oude Markt deelde liefst drie keer in de klappen. De oudste dader was er even voordien kelner en had nog de sleutel van de zaak. Daar alleen al werd voor 7.000 euro buitgemaakt.

De daders vroegen werkstraffen, maar daarvoor vond de rechter in Leuven de feiten veel te ernstig. De jongste dader krijgt wel de helft uitstel op zijn celstraf van 15 maanden als hij de drank afzweert en na 23 uur geen enkel café meer bezoekt. De dieven moeten in totaal ook zo'n 11.000 euro schadevergoeding betalen.