Vader Jackson gaat een klacht indienen

De vader van Michael Jackson gaat een klacht indienen tegen lijfarts Conrad Murray omdat die volgens hem verantwoordelijk is voor de dood van zijn zoon. Volgens Jacksons vader was het voorschrijfgedrag van Murray "roekeloos".

Murray was tijdens de voorbereidingen van de grote comebackshow van Michael Jackson de persoonlijke arts van de zanger. Hij moest "the king of pop" klaarstomen voor de vermoeiende concertreeks in Londen.

"Murray gaf Michael Jackson 6 weken lang elke dag propofol", zegt de advocaat van de vader. "Dat is Russische roulette spelen, maar dan met alle kogellagers gevuld."

Binnenkort start sowieso een eerste rechtszaak tegen de arts voor onvrijwillige doodslag. Die kan leiden tot een gevangenisstraf. De zaak die de vader aanspant, zou een burgerlijke zaak zijn. Die kan alleen leiden tot een schadevergoeding van de veroordeelde.