Windhoos blaast dak van loods in Lubbeek

In Lubbeek heeft een plaatselijke windhoos het dak van een loods van 100 m² de lucht ingeblazen. De dakplaten werden volgens getuigen 70 meter de lucht ingetild en belandden 300 meter verder op de grond.

"Ik kwam net uit onze loods nadat ik enkele lege emmers had weggezet. Ik had de deur nog maar net achter me dichtgetrokken toen ik plots tot mijn grote verbazing het hele dak de lucht in zag vliegen. Die platen gingen zeker 70 meter hoog de lucht in", zegt bewoner Gerry Schodts.

"Zoiets had ik nog nooit meegemaakt en wil ik liever ook niet meer meemaken. Een dak van 5 bij 20 meter in profielplaten werd als niets weggeblazen. Sommige platen kwamen zowat 300 meter verderop terecht. Als je die kracht ziet, kan je niet anders dan opgelucht zijn dat je huis er nog staat."

Ook elders in Vlaams-Brabant hield het stormweer lelijk huis. In Bierbeek werd het platte dak van de oude voetbalkantine van KHO Bierbeek weggeblazen. De roofing werd helemaal losgerukt. De brandweer had heel wat tijd nodig om het dak weer te dichten met dekzeilen en zandzakjes.