34 pijnpunten op wegen dit jaar aangepakt

Op de Vlaamse snelwegen worden er dit jaar 34 pijnpunten weggewerkt. Alles samen bedraagt het kostenplaatje 91 miljoen euro. Dat zegt Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).

In de meeste gevallen gaat het om structureel onderhoud of meer capaciteit. Op andere plaatsen worden geluidsschermen geplaatst of komen er aanpassingen om de verkeersveiligheid te verhogen. Die werken zullen uiteraard veel hinder veroorzaken, maar de werkzaamheden zijn nodig.

"Zeker na de winterprik die op een pijnlijke manier de onderhoudstoestand van ons wegenet heeft blootgelegd", aldus Crevits. "Het is zeer belangrijk om iedereen in Vlaanderen ervan te overtuigen dat de wegenwerken die we doen noodzakelijk zijn."

De grootste hinder wordt de komende maanden verwacht op de E19 ten noorden van Antwerpen, op de E40 tussen Sterrebeek en Bertem en op de ring rond Gent. De grote werkzaamheden op de E313 tussen Hasselt en Antwerpen zijn pas voor het najaar.