"Don Quichotte" op groot scherm in Brussel

De 100e verjaardag van de opera "Don Quichotte" en het afscheid van José van Dam worden op 8 mei gevierd met een vertoning van de opera op groot scherm op de Grote Markt in Brussel. Ook Arte zendt de opera uit.

"Don Quichotte" van Jules Massenet werd op 14 mei 1910 gecreëerd in Brussel, met in de hoofdrollen Feodor Chaliapin en Lucy Arbell.

José van Dam speelt zelf Don Quichotte, een van zijn lievelingsrollen. De productie is een hommage voor zijn 50-jarige carrière en meteen ook het Muntdebuut van regisseur Laurent Pelly.

Op 23 mei vindt in De Munt ook een uitzonderlijk concert onder de noemer "José van Dam, 30/50/70" plaats. Het is een feest ter ere van de 30e verjaardag van zijn aanwezigheid in Brussel, zijn 50-jarige carrière en zijn 70e verjaardag.