Apollo Theatre eert Michael Jackson

Ongeveer een jaar na zijn dood wordt Michael Jackson opgenomen in de hall of fame van het Apollo Theatre in New York. Ook Aretha Franklin (68) krijgt die avond een plekje in de hall of fame van de theaterzaal.
Michael Jackson als kindsterretje

Michael Jackson werd eind jaren 60 samen met zijn broers ontdekt op een talentenjacht in het Apollo Theatre. Toen Jackson stierf in juni vorig jaar kwamen duizenden fans samen aan de theaterzaal om te rouwen. 

Het Apollo Theatre bestaat dit jaar 75 jaar en was erg belangrijk voor de carrière van tal van zwarte artiesten. In de hall of fame van het theater prijken al namen als Smokey Robinson, Quincy Jones en James Brown. Op 14 juni komen daar nu ook Aretha Franklin (foto) en Michael Jackson bij.

Het eerbetoon staat los van de Rock and Roll Hall of Fame in Cleveland. Jackson werd al opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 2001, Franklin in 1987.