Brit hokt 4 maanden samen met slangen

"Ik had het gevoel dat het moment gekomen was om iets ongewoons te doen in mijn leven", zo motiveert de 44-jarige David Jones zijn keuze om gedurende vier maanden te verblijven in een kamer met levensgevaarlijke slangen.

De man, timmerman van beroep, zal vanaf 24 april proberen om 121 dagen lang in het gezelschap te vertoeven met groene en zwarte cobra's, boomslangen en pofadders.

De plaats van de recordpoging is Johannesburg omdat het huidige record op naam staat van de Zuid-Afrikaan Martin Smit. Hij bracht 113 dagen door in het gezelschap van de reptielen.

David Jones is niet onder de indruk van een man die het record vorig jaar trachtte scherper te stellen. Aan die poging kwam een vroegtijdig einde omdat het niet meer boterde tussen hem en een pofadder.

lees ook