Dick Maas krijgt oeuvreprijs in Amsterdam

De Nederlandse filmmaker Dick Maas krijgt de Imagine's Career Award, de jaarlijkse oeuvreprijs van het het Fantastic Filmfestival in Amsterdam. Hij mag de prijs in ontvangst nemen op de opening van het festival op 14 april.

Dick Maas debuteerde in 1983 met de thriller "De lift". Die film werd onder meer bekroond met de belangrijkste Nederlandse filmprijs, het Gouden Kalf. Maas is ook de regisseur van "Flodder". Hij maakte zowel de drie films, als de tv-serie.

De hoofdingrediënten van zijn films zijn humor, spanning en horror. In november gaat zijn nieuwe film, "Sint", in première. In die film wordt de kindervriend ontmaskerd als een bloeddorstige bisschop.

Maas is de tweede Nederlander die de oeuvreprijs krijgt. Acht jaar geleden ging Paul Verhoeven met de eer lopen. Andere winnaars zijn Roger Corman (2006), Terry Gilliam (2007) en Tim Burton (2008).