Geen bewonerskaart voor lichte vrachtwagens

De stad Leuven weert lichte vrachtwagens uit de binnenstad. Eigenaars van wagens die langer zijn dan 4,9 meter en hoger dan 1,9 meter krijgen niet langer een bewonerskaart.

Volgens politiecommissaris Michel De Becker waren er zeer veel klachten van inwoners omdat hun zicht ontnomen werd door lichte vrachtwagens die voor hun deur stonden.

De maatregel is dus vooral gericht tegen lichte vrachtwagens, maar treft ook de grotere personenwagens die zijn ingeschreven als lichte vrachtwagen.

Volgens de stad is de maatregel niet meer dan logisch, omdat de lichte vrachtwagens bijna twee parkeerplaatsen innemen en zo de plaats afnemen van mensen met een normale wagen.

"Als het voertuig ingeschreven is als lichte vrachtwagen en het valt buiten de afmetingen van 4,9 meter lengte en 1,9 meter hoogte, kan de eigenaar geen bewonerskaart krijgen", aldus De Becker. "Voor wie zijn voertuig ingeschreven heeft als personenauto gelden geen beperkingen op vlak van het toekennen van een bewonerskaart, zelfs niet voor limousines van 7 meter lang."