Holebi's maken bijna geen kans op adoptie

In de afgelopen drie jaar hebben slechts vier holebikoppels een kind kunnen adopteren. Dat zegt Vlaams parlementslid Jan Roegiers (SP.A) na verschillende parlementaire vragen. Sinds 2006 mogen holebi's ook kinderen adopteren.

De kinderwens bij holebi-koppels is behoorlijk groot. Veertig procent van alle aanvragen komt van holebi-koppels. Nu blijkt dat amper 1 procent van de 638 aanvragen plaatsvond door holebi-ouders. Om een buitenlands kind te adopteren zijn de cijfers nog schrijnender. Geen enkel holebi-koppel is daar de laatste drie jaar in geslaagd.

Roegiers vraagt nu om duidelijkheid aan Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). "Ofwel verplicht hij de adoptiediensten om meer inspanningen te leveren voor holebi's, ofwel communiceert hij eerlijk naar kandidaat-ouders dat hun kans op succes nihil is", aldus Roegiers.