Nederlander steelt lokfiets...twee keer

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar een Nederlander uit Den Haag had blijkbaar nog nooit van dat spreekwoord gehoord. In een paar uur tijd wist de man twee keer dezelfde lokfiets mee te graaien.

Lokale agenten hadden 's middags een fiets neergezet in de stad en hielden die een tijdje in de gaten. Een 35-jarige man uit Den Haag kon zich niet bedwingen. Hij graaide de fiets mee en liep even later recht in de armen van de politie.

Nadat op het politiebureau proces-verbaal werd opgesteld, kwam de man weer op vrije voeten. Hij liep langs de plek waar hij eerder de fiets had gestolen en tot zijn tevredenheid zag hij opnieuw een rijwiel staan.

Net als de eerste keer kon de man de verleiding niet weerstaan. De fiets werd opnieuw meegegraaid en even later konden de agenten hem opnieuw inrekenen omdat het weer om een lokfiets ging.

lees ook