Nederlandstalige muziek op Korenmarkt

Het muziekprogramma van de Korenmarkt staat tijdens de komende Gentse Feesten in het teken van de Nederlandstalige muziek. Het plein in het centrum van Gent wordt momenteel heraangelegd, maar tegen de Gentse Feesten zou het plein afgewerkt moeten zijn.

Overdag zullen het Puppetbuskersfestival en het straattheaterfestival MiramirO het plein inpalmen. Elke avond zijn er twee optredens. Onder anderen Eva De Roovere en Kazzen en Ko met Jan De Wilde zijn al geboekt.

Vorig jaar konden door de werkzaamheden geen optredens gegeven worden op het plein. "Het nieuwe programma is het gevolg van maandenlange vergaderingen over de invulling van het plein. We wilden liever geen dj-toestanden, maar zaken die specifiek aan Gent gebonden zijn", zegt schepen van Feestelijkheden Lieven Decaluwe.

Als alles volgens plan verloopt, wordt de vernieuwde Korenmarkt begin juni officieel geopend. Ruim op tijd voor de Gentse Feesten die lopen van 17 tot en met 26 juli.