Shakespeare is Frans, Eddy Wally op Tomorrowland

Wees op uw hoede vandaag, het is 1 april. Wij bundelen voor u enkele aprilgrappen uit de media.

Tomorrowland, het dancefestival in Boom, maakt vandaag een nieuwe headliner bekend voor het festival in juli: Eddy Wally (foto). Tegelijk onthulde de organisatie van Tomorrowland dat Eddy Wally de stem is van "One more time" van Daft Punk, de producer van "We are your friends" van Justice, en het brein achter Lady Gaga.

De krant The Sun probeerde zijn lezers op een andere manier te bedotten. De tabloïd pakte uit met de "eerste smaakvolle pagina ter wereld". Op die pagina stond een blanco vierkant, met daarboven de boodschap: "Hier likken".

Radio 2 Vlaams-Brabant nam zijn luisteraars bij de neus met het nieuws dat de overheid een product gaat uitdelen waarmee burgers de gaten in hun straat zelf kunnen dichten. Men moest een e-mail sturen om een speciaal soort cement gratis te verkrijgen. Enkele luisteraars zijn in de val gelopen.

De basisscholen in Knokke-Heist gaven gisteren een brief mee met hun leerlingen. Elke leerling moest vandaag een eigen rol toiletpapier meebrengen, omdat de school de kosten voor het vele toiletpapier niet langer zelf wil betalen.

2.000 Brusselaars kregen gisteren een folder in de bus waarin wordt aangekondigd dat er een "veiligheidsmuur" rond Brussel komt. De folder is opgemaakt in naam van het Brusselse stadsbestuur. Binnen de stadsmuren wordt de toepassing van de sharia toegelaten en eens de muur voltooid is, worden alle auto's uit de stad geweerd. De folder is een aprilgrap van Vlaams Belang.

"Shakespierre"

In een reportage op de radio bericht de BBC vandaag dat William Shakespeare waarschijnlijk een Fransman is.

De BBC laat een fictieve professor van de universiteit van Birmingham aan het woord die vertelt dat Shakespeares moeder niet Mary Arden heette, maar Mary Ardenne, op z'n Frans.

Bovendien vonden historici een armband met de inscriptie "A mon fils, Guillaume". Nog volgens de BBC zouden verschillende Franse parlementsleden William Shakespeare al "opgeëist" hebben als Fransman. "We hebben al Racine en Molière, maar we zullen plaats maken voor Shakespeare in ons Nationaal Pantheon voor de Literatuur", zegt een BBC-reporter in een imitatie van de Franse politicus Jack Lang, oud-minister van Onderwijs en Cultuur.

Klik hier om de uitleg van de professor op de BBC-radio te beluisteren

lees ook