Thermae Palace Oostende bij Nederlandse keten

Het gerenommeerde Oostendse Thermae Palace Hotel sluit zich vanaf 1 april aan bij de keten Apollo Hotels & Resorts.

De eigenaar van het hotel, de familie Desimpel, was al een tijd op zoek naar een internationale keten die het Thermae Palace Hotel weer op de kaart kon zetten. Het is de bedoeling om 22 miljoen euro te investeren. Dit jaar zullen de openbare ruimten een opfrisbeurt krijgen. In 2011 zullen het hotel en de conferentieruimten worden aangepakt. In de laatste fase wordt een wellnesscentrum gecreëerd. De volledige renovatie moet in 2014 zijn afgerond.

Het Thermae Palace werd op het einde van de 19e eeuw gebouwd als kuuroord. In 1933 werd het heropend als hotel. Het complex werd opgericht in opdracht van koning Leopold II, die vaak in Oostende vertoefde en van de badplaats een pleisterplek maakte voor adel en rijken. Het hotel beschikt vandaag over 149 kamers en 10 suites, een gastronomisch restaurant, een brasserie, 18 multifunctionele zalen met een capaciteit tot 500 personen, een sauna en een fitnessruimte.

Apollo Hotels & Resorts is de snelst groeiende hotelketen in de Benelux. De keten is in België ook vertegenwoordigd met het Apollo Art Hotel in Brugge.