Toch geen stokslagen voor Maleisisch model

Het Maleisische model dat vorig jaar werd veroordeeld tot stokslagen na het drinken van bier, zal die straf uiteindelijk toch niet moeten ondergaan. Haar straf is omgezet in drie weken gemeenschapswerk.

De 33-jarige Kartika Sari Dewi Shukarno, de moeder van twee kinderen, werd in juli opgepakt nadat ze in een hotel bier had gedronken. Dat is in strijd met de islamitische wetgeving. Een maand later werd het model veroordeeld tot zes stokslagen en een boete van 1.400 dollar. De veroordeling kon op veel kritiek rekenen van verschillende mensenrechtenorganisaties.

De vader van het model, Shukarno Mutalib, verklaarde dat de sultan van Pahang, waar het delict plaatsvond, een brief naar de familie heeft gestuurd waarin staat dat de straf wordt omgezet. "De sultan heeft besloten dat het aantal stokslagen vervangen worden door 3 weken gemeenschapswerk vanaf 2 april", aldus de vader.