VRT-vakbonden voeren actie op radio en tv

De vakbonden van de VRT zijn vandaag overgegaan tot de eerste prikacties op radio en televisie. De programma's werden echter niet onderbroken. De actie liep van 16.36 uur tot 19 uur. Ze duurde symbolisch 2 uur en 24 minuten, dat is 10 procent van 24 uur. De openbare omroep is immers gevraagd om 10 procent te besparen.

Tussen de programma's door werd er een mededeling van de vakbonden voorgelezen of was er een pancarte te zien. De vakbonden en de direct blijven verder onderhandelen over het besparingsplan.

Gisteren en vandaag zaten de directie van de VRT en vakbonden al samen. De vakbonden hebben een alternatief plan voorgesteld waarbij 38,2 miljoen euro zou moeten bespaard worden.

Dat is een stuk minder dan de 65 miljoen euro die de directie wil besparen. Dinsdag kreeg de directie toelating van de raad van bestuur om haar besparingsplan uit te werken. Volgens dat plan moeten zo'n 279 mensen afvloeien. Er wordt ook gesnoeid in het aanbod. Volgens de vakbonden tast het plan van de directie het hart en de ziel aan van de VRT.