VRT lanceert mobiele websites

Het aanbod van deredactie.be, sporza.be en cobra.be is voortaan in een aangepaste vorm beschikbaar voor mobiele telefoons met internettoegang. Met deze nieuwe service zet de VRT een nieuwe stap in het verspreiden van zijn aanbod via digitale platformen.

Gebruikers van een voor internet geschikt mobiel toestel kunnen het laatste algemeen, sport- en cultuurnieuws raadplegen wanneer ze dat zelf willen. Ook de videofragmenten van de drie VRT-themasites kunnen geraadpleegd worden.

Mobiele gebruikers kunnen surfen naar:

  • m.deredactie.be voor het laatste algemene nieuws
  • m.sporza.be voor het laatste sportnieuws
  • m.cobra.be voor het laatste cultuurnieuws

De mobiele versies van de VRT-themasites houden rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de mobiele platformen. Er werden gebruiksvriendelijke sites ontworpen met een duidelijke navigatie en een snelle surfervaring.

Behalve de themasites heeft ook Studio Brussel sinds kort een mobiele versie van zijn website (m.stubru.be).

Eén biedt sinds het najaar eveneens een applicatie aan waarmee de Teletekstpagina’s kunnen worden opgevraagd (www.een.be/teletekst-mobiel) voor Iphones, Blackberries en toestellen met het Androïd-besturingssysteem (en binnenkort ook voor toestellen van Nokia).